Eurasierklubbens utstilling på Vålerbanen 2015

I helga har vi vært på Vålerbanen og både stilt og hjulpet til med å arrangerer utstillingen, jeg (Sunniva) har jobbet med ringene hele helga, altså å samle inn resultater, passe på at de har det de trenger av rosetter, papirer, mat, drikke osv. samt opprigging og nedrigging av ringene. Så nå er undersiden av føttene ganske såre etter å ha gått og stått på asfalt fra klokka 7.30 til rundt kl 15.00 begge dager.
Jeg har også stilt Makea (Ninet De Eurasipomer) begge dager, men ingen av de andre da de har alt de trenger av småcert og Dixon og Cana manglet i tillegg pels.

Første dagen var det Dr. Wilfred Peper som dømte, han brukte utrolig lang tid, men til gjengjeld brukte han god tid på hver enkelt hund og sjekket de fra topp til tå samt fortalte til oss utstillere hvordan hunden var i tillegg til kritikken. I tillegg så var han veldig hyggelig så jeg likte å stille for han. Makea var veldig flink og sto som en påle under sjekken fra dommer, jeg tok ikke på henne over hode og dommeren synes hun var så flink så han ga tips om hvordan å få henne til å se kortere ut så han løftet henne i fronten og hele pakka 🙂 Han sa utrolig mye fint om henne og det jeg husker at hun var handlet perfect ( 🙂 ), og at framvinklene hennes var ”to absolute perfection”, bevegelsene var ”perfectly paralelle” og halen perfekt lengde den da den stoppet akkurat til hasene. Hun endte med Excellent, klassevinner og CK

Kritikken lød slik: Scissor bite, feminine bitch, excellent head + expression + topline. correct proportions. excellent angulation + feet+ chest + tail + coat

.Dag 2 var det Elmar Sistermann som dømte, han varen del raskere enn dommeren i går. Han tillot ikke å bruke godbit i ringen som jeg synes var litt teit og irriterende, men ellers så var han grei med hundene og hyggelig sån sett så har ikke noe å utsette på det. Makea var igjen flink og sto som en påle uten hjelp fra meg under sjekken, det er så moro når man har en trygg og fin hund 🙂 Dommeren var den første noensinne til å kommentere øyekantene hennes, det er ikke noe galt med de, men det ser ut som hun har ganske mye eyeliner, og det synes han var utrolig fascinerende og måtte få ringsekretæren til å se det også, han sa ikke noe negativt om det da, bare at det var morsomt. Siden man ikke fikk bruke godbit, det var stekende sol og oppoverbakke i ringen, så orket ikke Makea å løpe ordentlig i dag da, så det trakk dommeren for men han likte resten godt så det ble nr 2 i klassen (på 4) med CK.

Kritikken i dag ble slik: 3 år gammel tispe av litt langstrakt type. Rasetypisk ode, Utmerkede ører. Veldig bra over- og underlinje. Prima vinkler. Korrekt i aksjon, litt lite lyst i dag. 

Så alt i alt er vi fornøye med 2 CK på 2 dager, men litt surt at det ikke ble noe cert ut av det, men med 35-36 påmeldte så blir det vanskelig. Det var spesielt moro å få CK av dommeren første dagen for han var streng på CK. Også var det veldig moro å høre fra begge dommere om hvor flotte vinkler hun har 🙂 Så nå er det Mosseutstillingen neste helg så vi får prøve igjen.

Makea Makea1 Makea2 Makea3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s